historie
werken
schetsen
schetsen

  -  Nieuwsbrieven

  -  Documentatie


   

  Jan Roëde - Nieuwsbrief 27-09-2010tentoonstellingen en boek

Vanaf oktober worden in Rijswijk en in Utrecht werken van Jan Roëde geëxposeerd en te koop aangeboden. Verder verschijnt rond die tijd een nieuwe monografie over het leven en werk van Roëde, geschreven door John Sillevis. 

 

Museum Rijswijk organiseert van 16 oktober t/m 14 november 2010 een overzichts­tentoonstelling van werken van Jan Roëde. Het museum is gevestigd op de Herenstraat 67 in Rijswijk en is geopend op dinsdag t/m vrijdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. Het museum is op maandagen gesloten. Meer informatie over het museum en de tentoonstelling kunt u vinden op www.museumryswyk.nl.

 

De tentoonstelling wordt op zondag 24 oktober om 15.00 uur geopend (zie de uitnodiging onder 'artikelen'). De opening wordt verricht door kunsthistoricus Willemijn Stokvis.

 

De Utrechtse galerie Quintessens exposeert van 13 oktober t/m 22 december 25 schilderijen uit het atelier van de kunstenaar. De galerie is gevestigd op de Nieuwegracht 53 te Utrecht en is geopend van woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de galerie en over de tentoonstelling kunt u vinden op www.galeriequintessens.nl.

 

Beide tentoonstellingen worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Jan Roëde Stichting.

 

Half oktober brengt ook de Stichting Haagse Beeldende Kunst en Kunstnijverheid een nieuwe monografie uit over het leven en werk van Jan Roëde. De monografie verschijnt onder de titel “Een verborgen dialoog” als deel 25 in de serie Haags Palet en is geschreven door John Sillevis, voormalig hoofdconservator van het Gemeentemuseum Den Haag. Boeken uit de serie Haags Palet zijn onder andere verkrijgbaar in de boekenshop van het Gemeentemuseum Den Haag, in Museum Rijswijk en bij Puchri Studio. Tijdens de opening van de tentoonstelling in Rijswijk op 24 oktober zal John Sillevis het eerste exemplaar van het boek uitreiken aan Willemijn Stokvis.

 Met vriendelijke groet

Jan Roëde Stichting